Xerrada i projecció del documental:
“Lo stato d’eccezione. Processo per Monte Sole
62 anni dopo” (di Germano Maccioni, 2008)
Documental en italià amb subtítols.

Barcelona, Casal del Pou de la Figuera
Dimarts 30 de Setembre 19,30h
Facebook event

Entre 29 de setembre i 5 d’octubre de 1944 els nazis van massacrar la població de Marzabotto i dels pobles del seu entorn, a la campanya de Montesole (Bolonya).
Les veritats sobre aquesta matança, la més greu realitzada pels nazis a Itàlia, van ser silenciades per més de 30 anys, en els 695 lligalls relatius als crímens nazifeixistes amagats en un “armari de la vergonya”, obert només l’any 1994.
A 70 anys de la massacre us convidem a la projecció del documental de Germano Maccioni “Lo stato di eccezione”, la única documentació fílmica del procés que entre 2006 i 2007 -a partir de la documentació de l’armari de la vergonya i del testimoni dels sobreviscuts- va portar a una històrica condemna dels soldats nazis responsables de la massacre.

marzabotto